انواع سیستمهای موجود در سازمانها و شرکتها
همانگونه که قبلا نیز گفتیم هر سازمانی یک سیستم محسوب می شود و از دهها و صدهها زیر سیستم تشکیل شده است. همه این زیر سیستم ها از طریق فرآیندهایی که بین اجزاء سیستم ارتباط برقرار می کنند ، فعالیت می کنند. مثلا در زیر سیستم حقوق و دستمزد چند فرآیند وجود دارد:فرآیند حضور وغیاب ، ارزیابی عملکرد، صدور احکام کارگزینی ، رفاه کارکنان و...
مدیریت فرآیندی اینجا یعنی تسلط کامل اطلاعاتی به همه این فرآیندها.
به عبارتی برای هر نفر وضعیت حضور و غیاب در طول ماه بر اساس قوانین و آیین نامه ها بر اساس عدد و رقم مشخص باشد؛ عملکرد ایشان بر حسب کارایی و اثربخشی مشخص باشد؛ وضعیت احکام کارگزینی وی در دسترس باشد ؛ میزان وام ها و بدهی های ایشان معلوم باشد. بعد خواستیم تصمیم بگیریم چقدر به ایشان حقوق و دستمزد پرداخت کنیم ، با در نظر گرفتن همه جوانب یک تصمیم صددرصد درست بگیریم تا نارضایتی احیانا ایجاد نشود و یا به اشتباه کسری و اضافه پرداخت نداشته باشیم.
همه سیستمها و زیر سیستمها بوسیله فرآیندها و فعالیتها عمل می کنند. در واقع ارتباط بین اجزاء سیستمها از طریق فرآیندها بوجود می آید. قاعدتا اگر بخواهیم مدیریت موثری انجام دهیم بایستی بر روی فرآیندها و فعالیتها تاکید کنیم.
مدیریت فرآیندی به صورت خلاصه یعنی مدیریت از طریق برنامه ریزی، اجرا،کنترل، بازنگری و اصلاح امورات سازمان از طریق فرآیندها.
یعنی صفر تا صد فرآیندها را شناسایی کنیم. فعالیتها والزامات آنها را بشناسیم، برای هر کدام برنامه ریزی کنیم ، برنامه را اجرا و الزامات را کنترل کنیم و بوسیله بهبود مستمر دوباره بازنگری و اصلاح کنیم.
در زیر نام چند سیستم مهم در سازمانها آمده است. شما بر روی فرآیندها و فعالیتهای آنها فکر کنید.
👈 سیستم تولید
👈سیستم حسابداری
👈سیستم بازاریابی و فروش
👈سیستم منابع انسانی
👈سیستم کنترل کیفیت
👈سیستم مدیریت دارایی ها
👈 سیستم مدیریت و کنترل موجودی ها