مدیریت کسب و کار

✔️ گردآوری و تولید محتوا در زمینه توسعه مهارتهای مدیریت کسب و کارها

مدیریت کسب و کار

✔️ گردآوری و تولید محتوا در زمینه توسعه مهارتهای مدیریت کسب و کارها

ابزارها،تکنیک ها و چارچوبهای مدیریتی

سه شنبه, ۲ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۳۹ ب.ظ

یکی از مشکلاتی که در زمینه مدیریت سازمانها و کسب و کارها وجود دارد ؛ تعداد زیاد ابزارها ، تکنیک ها و چارچوب های مدیریتی است که در بسیاری از موارد باعث سردرگمی مدیران گشته است. اکثر سازمانها و شرکت ها از غالب ابزارها و تکنیک ها استفاده می کنند ، لیکن اثربخشی آن را به صورت محسوس در نتایج مشاهده و لمس نمی کنند! 

ما  اکثرا ایزو داریم ،EFQM داریم، BSC داریم ، APQC داریم، INQA داریم ،استخوان ماهی ، 5M ،Scamper ،5W2H ووو... 


لکن متاسفانه آنگونه که باید ، کارایی و اثربخشی نداریم. 

متاسفانه بسیاری از ابزارهای نامبرده فوق جنبه فرمالیته و فرمایشی نیز پیدا کرده اند و گاها دیده می شود شرکتها با ارایه گواهینامه های مرتبط به اصطلاح "پز"می دهند و افتخار نیز می کنند! 


یادم میاد چند سال پیش مدیر فنی یکی از شرکتهای سوییسی جهت نصب و راه اندازی یک ماشین پرس  دقیق به شرکتی که قبلا آنجا کار می کردم اومده بود.  وقتی لپ تاپش را روشن کرد ، همه همکارانی که آنجا بودند تعجب کردند!  چون سیستم عامل لپ تاپش ویندوز 98  بود و تنها نرم افزار روی کامپیوترش اتوکد  ورژن های قدیمی بود!  وقتی علت را جویا شدیم ، گفت : تمام وقت بنده صرف طراحی و اجرا می شود و همین اتوکد کار من رو راه میندازه! بقیه کارم  نامه نگاری و کارهای اداری است که از طریق اوت لوک انجام میدم. برای بقیه نرم افزارها پول کافی نداریم!  

نکته جالب انجاییست که هنوز نوبت تعجب ایشان نرسیده بود!  به محض آنکه چشماش به صفحه دسکتاپ کامپیوتر همکاران واحد فنی ما افتاد ؛چشماش از تعجب داشت از حدقه در می اومد! چرا ؟چون جدیدترین ورژن نرم افزارهای افیس  ، سالید ورک ، کتیا، اتوکد و...  بر روی کامپیوتر نصب شده بود و سیستم عامل کامپیوتر هم ویندوز اکس پی بود.  (آن موقع هنوز مایکروسافت ویندوز سون رو بیرون نداده بود!!  )  خلاصه اون بنده خدا فکر می کرد که ما چه نابغه ای هستیم! خود ایشان که در حسرت نرم افزار کتیا بود می گفت که فقط همین نرم افزار کتیا قیمتش حدود ده هزار دلاره! اونوقت  ما سی دی اورجینالش رو هزار تومان خریده بودیم! 

 

🔸دنیا(ی مدیریت) پر از ابزار است ، باید قبل از انتخاب ابزار نیازهایتان را بدرستی بشناسید و گرنه تمام وقت خود و سازمانتان را صرف پریدن از این شاخه به آن شاخه می کنید بدون آنکه مشکلی را حل کرده باشید.  

🔸 برای ابزاری که برایتان ارزش دارد خرج کردن پول سرمایه گذاری است نه هزینه.   اکثر مدیران مالی مخالف هزینه کردن در این زمینه ها هستند و اکثرا "غر "می زنند ، چون نتایج آنها را در سازمان احساس نکردند! 

🔸بر روی حداکثر دو یا سه ابزار که بیشترین آورده برای سازمانتان دارد تمرکز کنید.  

🔸از کاربردهای هر ابزار به صورت کامل اطمینان حاصل کنید.  مزایا و معایب هر کدام را به خوبی بشناسید و بعد تصمیم بگیرید.  

🔸در دام مشاوره های پولی نیافتید.  متاسفانه یکی از آفت های امروز سازمانهای ما عدم وجود رویکردی جامع نسبت به موضوع مشاوره است.  

🔸قدر ابزارهایتان را بدانید! تعداد زیاد ابزار بیانگر میزان به کارگیری و مزیت نیست.  به قول شاعر :قدر زر، زرگر شناسد؛قدر گوهر ،گوهری.  


۹۵/۰۶/۰۲
حسن مهرورز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی