مدیریت کسب و کار

✔️ گردآوری و تولید محتوا در زمینه توسعه مهارتهای مدیریت کسب و کارها

مدیریت کسب و کار

✔️ گردآوری و تولید محتوا در زمینه توسعه مهارتهای مدیریت کسب و کارها

پنجره جوهری

جمعه, ۲۰ اسفند ۱۴۰۰، ۰۷:۲۴ ب.ظ

خودشناسی را میتوان مقدمه همه مراحل رشد در زندگی دانست. پنجره جوهری نظریه ای مشهور در زمینه خودشناسی و شناخت شخصیت است.پنجره یا ماتریس جوهری ساده ترین و کاربردی ترین ابزار برای کسانی(شرکتهایی) است که دنبال خودشناسی هستند.  این نظریه در سال ۱۹۹۵ مطرح شد و عنوانش از ابتدای نام کوچک نظریه پردازانش یعنی «جوزف لوفت» و «هری اینگهام» گرفته شده است.

 

این ماتریس از چهار قسمت تشکیل شده است.

۱-آشکار : آن قسمت از جنبه های شخصیت که هم برای شخص و هم برای دیگران معلوم است. بسیاری از خصوصیات ما همانند رفتار ، گفتار و کردار ظاهری برای ما و دیگران قابل رویت هستند.

۲-پنهان:جنبه هایی از شخصیت که برای شخص آشکار هستند لیکن از دیگران مخفی و پنهان هستند. زمانی که بین دو نفر اعتماد بوجود می آید قسمت هایی از این وجه شخصیت برای طرف مقابل نیز آشکار می شود.

۳-کور: جنبه هایی از شخصیت که برای شخص ناشناخته ولی برای دیگران هویداست. بسیاری از افراد توانایی درک و دیدن ویژگی های شخصیتی دیگران را به راحتی دارند لیکن از درک ویژگیهای شخصیتی خود عاجزند و این یکی از مهمترین سوگیری‌های روانشناختی ذهن است.

۴-ناشناخته:  جنبه هایی از شخصیت که هم برای فرد و هم برای دیگران ناشناخته است و متأسفانه انسانهای زیادی تا پایان عمر نیز از شناخت آنها غافل می مانند و فقط افرادی که در اعماق وجودی خود کنکاش می کنند موفق به کسب آگاهی در این زمینه می شوند.

به نظر می آید انسانهایی که بتوانند دو جنبه کور و ناشناخته را کشف کنند به خرد می رسند و احتمال دستیابی به موفقیت و کامیابی در زمینه های مختلف زندگی برای این دسته از افراد بالاست چرا که فهم مساله خود نیمی از راه حل مسئله است .

جنبه کور از طریق تعامل با دوستان و نزدیکان واقعی قابل اکتشاف هستند و جنبه ناشناخته از طریق تفکر در اعماق وجودی شخص قابل دستیابی هستند.

و این امر زمانی محقق می شود که هر رفتار، گفتار، پندار و کرداری توسط شخص زیر ذره‌بین واقع بینی تجزیه و تحلیل و سپس در راستای شناخت و بهبود به کارگیری شوند.

۰۰/۱۲/۲۰
حسن مهرورز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی